Livestreaming af sport i udlandet – sådan gør du

Hvis du er en fuldblodssportsnørd og ikke har nok i det udvalg af sport, du kan tilgå hjemme fra sofaen i Danmark, er der heldigvis hjælp at hente.

Kunne du tænke dig at følge med i, hvordan det går i den hviderussiske curling-liga, somalisk kapsejlads eller den nationale dartturnering i Argentina, skal du imidlertid søge lidt andre adgangsveje for at få de levende billeder op på stuealteret derhjemme. Der er nemlig en hel del restriktioner for udlændinge, som gælder for TV, der sendes i andre lande – i det her tilfælde os danskere.

Løsningen på denne udfordring er en såkaldt VPN – Virtual Private Network, eller et Virtuelt Privat Netværk på dansk. Der findes heldigvis en masse forskellige bud på VPNs derude. Det blot om at vælge den rigtige for dig.

Hvordan virker en VPN?

En VPN virker således, at den skaber en slags virtuel tunnel, hvorigennem du kan tilgå internettet som vanligt. Den store forskel ligger i, at VPN’en krypterer alle de informationer om dig og dine enheder, som andre under normale omstændigheder kan tilgå med lidt teknisk snilde.

Derudover krypteres de data, du ønsker at hente fra internettet. Disse data, der skal den modsatte vej gennem din virtuelle tunnel, bliver dekrypteret, så din enhed kan bearbejde dem som andre almindelige data. Denne finte sikrer, at virksomheder, men også ondsindede personer, ikke har mulighed for at tiltuske sig vej til din enhed og dine følsomme oplysninger.

Hvordan streamer jeg gennem en VPN?

En VPN tillader dig altså også at tilgå streamingtjenester, som danskere ellers er afskåret fra. Dette kan lade sig gøre, fordi du kan indstille dit VPN-program, så det ser ud som om, at du befinder dig et andet sted, end hvor du rent faktisk er. Fordi en VPN slører og krypterer din IP-adresse, kan dette lade sig gøre.

En VPN kan derudover hjælpe dig med at få adgang til al den relevante sport, når du er på ferie langt fra de danske kolonihaver. Du kan nemlig nemt havne et sted, hvor der er en blokering for adgangen til danske streamingtjenester – det være sig Discovery+, TV2 Play eller DR.

Med et godt VPN-program kan du dog få lavet en dansk IP-adresse til din enhed, og pludselig vil du have adgang til dine elskede tjenester, helt som du er vant til det hjemmefra.